Hoe gebruik ik teksttools?

De tekstgroep ondersteunt de volgende tool: tekstinvoer. Deze lijnstudies kunnen niet alleen in het grafiekvenster worden gebruikt maar ook in de afzonderlijke indicatorvensters.

• Tekstvak toevoegen

Gebruik de volgende procedure wanneer u een tekstvak wilt toevoegen met behulp van de verticale toolbalk:

1. Selecteer een teksttool in de verticale toolbalk.
      2. Klik op de linker muisknop in de grafiek op de plaats waar u het tekstvak wilt toevoegen.
      3. Bij een klik op de linker muisknop zal het tekstvak worden geselecteerd en oplichten.
      4. Geef uw commentaar in het tekstvak in.

Gebruik de volgende procedure wanneer u een tekstvak wilt toevoegen met behulp van het “tekening toevoegen”-menu:

1. Klik op “tekening toevoegen” in het “tekening”-menu en selecteer de teksttool.
      2. Verplaats de muiswijzer naar de plaats in de grafiek waar u het tekstvak wilt toevoegen.
      3. Bij een klik op de linker muisknop zal het tekstvak worden geselecteerd en oplichten.
      4. Geef uw commentaar in het tekstvak in.

• Tekst bewerken

Gebruik de volgende procedure wanneer u commentaar wilt toevoegen of bewerken in een tekstvak.

1. Beweeg met de muis over een tekstvak. De muiscursor zal automatisch veranderen in een tekstcursor.
      2. Bij een eerste klik op de linker muisknop wordt het tekstvak geselecteerd. In de linkerbovenhoek verschijnt een marker.
      3. Bij een tweede klik op de linker muisknop zal het tekstvak oplichten.
      4. Voeg uw commentaar toe of bewerk uw commentaar.

Opmerking: De standaard bewerkings- en selectiemogelijkheden voor tekst zijn van toepassing.

• Een tekstvak verplaatsen

1. Beweeg met de muis over het tekstvak dat u wilt verplaatsen.
      2. Bij het klikken op de linker muisknop wordt het tekstvak geselecteerd. In de linkerbovenhoek verschijnt een marker.
      3. Versleep het tekstvak met de muis om de plaats ervan te wijzigen.

• Een tekstvak verwijderen
      1. Beweeg met de muis over het tekstvak dat u wilt verwijderen.
      2. Bij een eerste klik op de linker muisknop wordt het tekstvak geselecteerd. In de linkerbovenhoek verschijnt een marker.
      3. Bij een tweede klik op de linker muisknop zal het tekstvak oplichten.
      4. Druk op de verwijder- of terugzettoets om het tekstvak te verwijderen.