Hoe gebruik ik trendlijntools?

De trendlijngroep ondersteunt de volgende lijnstudies: horizontale lijn, trendlijn, korte trendlijn. Deze lijnstudies kunnen niet alleen in het grafiekvenster worden gebruikt, maar ook in de afzonderlijke indicatorvensters.

• Een trendlijn toevoegen

Gebruik de volgende procedure wanneer u een trendlijn wilt toevoegen met behulp van de verticale toolbalk:

1. Selecteer een trendlijntool in de verticale toolbalk.
      2. Klik met de linker muisknop in de grafiek en sleep met de muiswijzer om een trendlijn te maken.

Gebruik de volgende procedure wanneer u een trendlijn wilt toevoegen met behulp van het “tekening toevoegen”-menu:

1. Klik op “tekening toevoegen” in het “tekening”-menu en selecteer een trendlijntool.
      2. Verschuif de muiswijzer naar de plaats in de grafiek waar u een trendlijn wilt tekenen.
      3. Klik op de linker muisknop en sleep met muiswijzer om een trendlijn te maken.

• Een trendlijn wijzigen

Gebruik de volgende procedure wanneer u een trendlijn wilt wijzigen:

1. Gebruik de muiswijzer en klik op de trendlijn die u wilt wijzigen.
      2. Klik op één van de lijnmarkers.
      3. Sleep de marker naar de nieuwe plaats.

• Een trendlijn verplaatsen

Gebruik de volgende procedure wanneer u een trendlijn wilt verplaatsen:

1. Gebruik de muiswijzer en klik op de trendlijn die u wilt verplaatsen.
      2. Klik tussen de twee markers van de trendlijn
      3. Klik op de linker muisknop en sleep de lijn naar de nieuwe plaats

• Een trendlijn verwijderen

Gebruik de volgende procedure wanneer u een trendlijn wilt verwijderen:

1. Gebruik de muiswijzer en klik op de trendlijn die u wilt verwijderen.
      2. Druk op de verwijder- of terugzettoets op uw toetsenbord.

Een andere procedure om een trendlijn te verwijderen:
      1. Gebruik de muiswijzer en klik op de trendlijn die u wilt verwijderen.
      2. Klik op “Geselecteerde tekening verwijderen” in het “Tekening”-menu.

• Alle lijnstudies verwijderen

Gebruik de volgende procedure om alle lijnstudies ineens te verwijderen: