Hoe kan ik effecten aan mijn portefeuille of selectie toevoegen?

Vooreerst zijn er 3 manieren om een aandeel terug te vinden op tijd.be.

1.     Via de overzichtspagina van Markten Live

Op de overzichtspagina's van de beurzen vindt u naast elk aandeel een plusteken (+). Als u daarop klikt, voegt u het aandeel toe aan uw portefeuille of selectie.

2.     Op een aandelenfiche

Overal op tijd.be vindt u links naar aandelenfiches, als ze relevant zijn voor een bepaald artikel bijvoorbeeld.

Dit is de makkelijkste manier om een dergelijke fiche te vinden: ga naar de overzichtspagina van Markten Live. Klik door op de naam van een aandeel. Zo komt u in de fiche van dat aandeel.

Daar vindt u knoppen om het aandeel toe te voegen aan uw portefeuille of selectie. U vindt er ook de huidige koers, historiek, gerelateerde fondsen, kerncijfers en meer terug over het betreffende aandeel.

3.     Zoeken via de portefeuillemodule zelf

Gebruik het zoekvenster in uw portefeuille om de gewenste waarde terug te vinden. Op het zoekresultaat kunt u het effect selecteren.

Achter elk aandeel staat er een plusteken (+). Als u daarop klikt, kan u in uw portefeuille dat aandeel bijkopen, verkopen, splitsen of verwijderen. U kan ook het dividend aanvullen. U kan zowel aandelen als beleggingsfondsen toevoegen, maar geen grondstoffen.

Een aandeel toevoegen

Als u een aandeel toevoegt, zij het door op het plusteken (+) te drukken of via een aandelenfiche, verschijnt het volgende scherm. Op dat aankoopscherm vult u het gewenste aantal aandelen in en kunt u ook notities toevoegen.

Het aandeel verschijnt nu in uw portefeuille en het overzicht geeft het rendement van uw portefeuille weer.