Hoe kan ik mijn vastgoed beheren met de Immo Manager?

De Tijd Immo Manager brengt inzicht in uw vastgoedbeleggingen. U verzamelt er uw vastgoed mee in één portefeuille, berekent en optimaliseert het rendement, en maakt gebruik van de handige functies zoals meldingen van huurbetalingen en het automatisch toepassen van indexeringen.

Hoe maak ik een eerste pand aan?

U vindt de Immo Manager bij ‘Mijn diensten’ in de navigatie. Bij uw eerste bezoek wordt u begeleid om uw eerste pand ingeven en uw rendement te berekenen. U kan makkelijk nieuwe panden toevoegen via de knop in de rechterbovenhoek ‘nieuw pand toevoegen’.

Welk vastgoed kan ik inbrengen?

In de portefeuille kan u momenteel terecht voor Belgisch residentieel particulier vastgoed. Buitenlands vastgoed of commercieel vastgoed kan altijd ingevoerd worden in het overzicht, maar daarbij wordt (nog) geen rekening gehouden met specifieke regelgeving (cf. huurtermijnen, indexering, fiscaliteit, etc.).

Hoe kan ik het rendement van mijn vastgoed?

Er wordt een IRR-berekening (internal rate of return) gemaakt over de looptijd van een belegging. Inkomsten en kosten worden in een cashflowtabel verwerkt, volgens de periodes die u ingeeft. Hoe preciezer de periodes worden gedefinieerd, hoe preciezer het rendement wordt berekend. Om een volwaardige IRR te kunnen berekenen worden de laatst beschikbare huurgelden en klassieke kosten (bijvoorbeeld onroerende voorheffing) doorgetrokken tot het einde van de beleggershorizon. Wie een korte termijnblik wil, kan een korte beleggershorizon te hanteren. De meerwaarden kunnen apart gesimuleerd worden maar zijn niet verrekend in het netto huurrendement. Dat doen we bewust om een zuivere opsplitsing te houden tussen meerwaarden en huurrendement.

De Immo Manager berekent het financiële rendement van uw huurvastgoed. Hoe meer gegevens u toevoegt, hoe preciezer de berekening zal zijn. Daarnaast houdt hij ook rekening met huurindexatie, meerwaarden en financiële hefbomen.

Kan ik de Immo Manager gebruiken op mijn tablet of smartphone?

De huidige versie is geoptimaliseerd voor desktops en laptops. De Manager past zich aan aan schermgrootte van uw mobiel toestek, maar de gebruikservaring blijft het beste op grotere schermen.

Waar kan ik met vragen terecht?

We bouwen graag verder op de eerste ervaringen van onze gebruikers. Hebt u suggesties of klachten, stuur ze gerust door naar immomanager@tijd.be.

Privacy

Uw gegevens worden anoniem verwerkt om te dienen als vergelijkingsbasis voor andere verhuurders.

Als u deze tool gebruikt, gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Mediafin NV.